söndag 23 februari 2020

När kommer älvorna?

Bild: Jörgen Auer
Visst blåser det kraftiga vindar ibland. Men jag tycker ibland också att de behövs för att ruska om oss lite och jag gillar till och med att promenera när vinden tar i. Motvind och piskande regn är inte fel för att sätta fart på livsandarna. Men anser man att vinden är allt för kraftig, ja då kan man söka skydd i skogen. Så gjorde jag i dag och hamnade i den här sköna stämningen. Så underbart! Jag stannade en stund och inväntade älvornas dans.

Bild: Jörgen Auer
Jag gillar också att gå där nästan ingen annan går. Som här. Här finns ingen promenadstig, men det borde göras en kan jag tycka om denna terräng nära och troligen tillhörande  Kyrkarp, mellan Veta kyrkby och Klämmestorps gård i Mantorp. Här lever ännu rester av en tidigare större bäck som vindlar fram mellan gräsbevuxna åkersidor. 

Bild: Jörgen Auer
Här susar inte bara träd i blåsten, här pågår ett ständigt susande från bilarna på näraliggande E4-an. Dag som natt, även om det nattetid ibland kan vara tyst en liten stund då och då.

Bild: Jörgen Auer
Utsikt mot Europavägen har de höghusboende skatorna i denna björk. Är det sju våningar och 15 lägenheter? Dock var ingen hemma när jag tassade förbi. Var var de? Hade de liftat med en långtradare och var på väg mot Polen, eller kanske södra Europa? Eller kommer de till sina boningar bara om kvällen för att sova?

Bild: Jörgen Auer
Den här tallen står inte på samma ställe som björken, utan 500 meter därifrån. Inne i skogen öster om Klämman Arena och Klämmestorpshallen. Den är rak och reslig.

Bild: Jörgen Auer
Men ack så spretig i topp. Ja, det är samma träd, bara från lite annan vinkel. Grenig också (men det är bättre än grinig). Och det var vid just denna tall som jag tittade inåt skogens mitt och fick syn på älvornas palats där solen lyste upp dansgolvet så att det stod härliga till.
Kan det verkligen stämma att vi går mot kallare väder nästa vecka och till och med får nederbörd i form av snö?

Inga kommentarer: