torsdag 20 februari 2020

Vem trampade i stacken?

 Bild: Jörgen Auer
Tog en naturtur i dag. Till Västra Harg igen. Lite småkallt, blött och inget djurliv att tala om direkt. Men ändå fint. Det tyckte grannen Thomas också.

 Bild: Jörgen Auer
Det här var det roligaste vi träffade på. Vems ögon är det? Skogsmulles?
Är det en myrstack som någon trampat i. Vem? Människa eller djur? Vilka svenska djur äter myror? Och om det är människoverk, varför? Är det en skogsarbetare (vi såg att man avverkat i närheten) som trampat fel? Eller tänk om det är en förrymd myrslok!

 Bild: Jörgen Auer
Skogen i motionsspåret i Västra Hargs lövskogar ligger inte långt från vägen Västra Harg-Önnebo, vilket den här bilden avslöjar lite av. Inte för att man ser vägen, men väl ett av husen, längs densamma, skymta mellan tallarna.

Bild: Jörgen Auer
Vad såg vi mera? Jo, fågeltornet vid sjön Aren, naturligtvis, men inte en fågel syntes till. Dock hörde jag ett liksom lite kluckande läte som jag inte kände igen. Nej, det var ingen kalkon, och ingen tjäder, inte heller hade vi med något att dricka. Det var i alla fall en fågel, gissar jag. Men vilken?
Dessutom såg vi den här "bron", utlagd för att skogsmaskiner, traktorer, fyrhjuling och kanske en vagn ska kunna ta sig över lite vattensjukt land.

Inga kommentarer: