måndag 17 februari 2020

Hjärtligt och fint på Smedstad

 Bild: Jörgen Auer
Omkring 700 starter gjordes i Hjärtanshoppet, Linköpings Fältrittklubbs nationella och regionala hoppning på Smedstad Ridsportcenter i helgen. Jag bevistade endast söndagen och missade därför en massa fina hoppningar under fredag-lördag. Tyvärr missade jag då även Malin Baryard-Johnssons deltagande eftersom hon endast var med på fredagens klasser - och vann en 1,30 med Indiana före Jonas Rinné och Just Lucky.

 Bild: Jörgen Auer
Men på söndagen var jag där och fick bland annat se Optiker Almå rida felfritt, nej förlåt, det var ju Isabell Carlstedt som red så fint och felfritt på Jalapeno HH i en 1,30-klass. Någon sekund för långsamt för placering var det dock, så pappa Mikael Carlstedt blev bäst i familjen med sin elfteplats med Vesper Yard NFP. Båda tävlar för Kimstad Ryttarförening.

 Bild: Jörgen Auer
Ännu snabbare var en av Sundsmålas stoltheter, Jonas Rinné (tävlandes för Åby) på Just Lucky och jag vill bestämt hävda att det inte var enbart tur bakom ekipagets nolla och niondeplats. För den som inte har en aning om var Sundsmåla ligger så kan jag berätta att denna välskötta gård finns i Brokind.

Bild: Jörgen Auer
Men snabbaste felfria ritt i klassen stod Stall Bjärbys stolthet Matilda Pettersson för. Norrköpingstjejen som tävlar för Strömsholm visade Ca Cosé vägen till segern och passade på att vinka till mig (ja, på uppmaning, vi känner varandra). Tvåa i klassen var Åbys Anna Lagerfelt på Heaven och trea Josefine Wengelin med Carlando T (Värnamobygden). 
Det bör påpekas att Sportryttarnas Elin Andersson från Stall Hästkullen var allra snabbast i klassen med Femmelusina, men ekipaget rev förargligt sista hindret och fick trösta sig med att bli bästa fyrfelare på 18:e plats. Elin svarade annars för en väldigt fin tävling och tog på sina hela 22 starter en rad placeringar. 
Linköpings Fältrittklubb har all heder av tävlingen som sköttes i det närmaste perfekt och tävlingsledaren Lina Johansson såg mer än nöjd ut. Mycket finare bilder än jag tog Mi Ritzén, bilder som kan ses på Bilder För Livet Mi Ritzén.

1 kommentar:

Unknown sa...

Mycket Nöje!
I nedan länk ligger gratis prisbilder till den som önskar att ladda hem till egna enheter från helgens så trevliga event!

https://photomemoriesbymi.smugmug.com/H%C3%A4star-Horses-/Hoppning-H%C3%A4star-Horses/2020-Hoppning/Smedstad-Ridsportcenter-Feb-2020/Priser/?fbclid=IwAR0htLqfegKnuUlZjkCu2eBBkO7trgasnN6U3kfbLYBxfsT8DwZPLgLvu64

Mvh Bilder För Livet Mi Ritzén