lördag 1 februari 2020

Imponera och besegra

Bild: Jörgen Auer
Ja, solen tittar fram. Då blir det promenad. Gör du ingenting annat än är ute och går, var det nån som frågade mig för ett par år sen. I princip inte, svarade jag då. Men så hade vi stegtävling på Corren också vid denna tid och jag hade gett mig fanken på att vinna. Det gjorde jag också i så överlägsen stil att till och med Therese Johaug hade blivit både imponerad och besegrad.

Bild: Jörgen Auer
Se så fin den nya idrottshallen i Mantorp nu står sida vid sida med den gamla hallen på Klämmestorp IP, där det även finns en konstgräsplan. Och se så fint det ser ur med namnet Klämman Arena. Här borde många bli imponerade - och besegrade.

Bild: Jörgen Auer
Såna dagar som i dag är det skönt i skogen. Många såg jag där, människor som kottar och en hund. Den här granen låg ner, omkullvräkt av starka vindar. Så mycket blåste det inte i dag, men ändå så friskt att det var skönt att komma in i skogen och få skydd. Den liggande granen hade imponerande mått, även om den var besegrad av vinden.

Bild: Jörgen Auer
Jag tog skydd och njöt en stund av lugn och ro. Tänkte: här vill jag bo. Såna tankar får jag ofta i skogen, kanske har det att göra med pojkårens drömmar och lekar i skogen och planerna på olika kojor jag skulle bygga. Och på dem jag byggde. Samt naturligtvis på Italo Calvinos bok Klätterbaronen, om mannen som bosatte sig bland trädkronorna. En annorlunda, rolig och imponerande bok som besegrade mig.

Bild: Jörgen Auer
Några timmar senare åkte jag och handlade lite godis till kvällen och första deltävlingen av Melodifestivalen som äger rum i Saab Arena i Linköping. Jag tänker se den i teve och behöver lite gott att äta. Drickbart har jag redan. På hemvägen från City Gross svängde jag in till Klämmestorps gård och tog den här seneftermiddagsbilden från allén bort mot Klämmestorps skola, vars fönster lyste som tågfönster där borta vid eken på andra sidan åkern. 
Nu ska vi se om någon av kvällens mellolåtar imponerar, tillåt mig tvivla. Ett är jag däremot mera säker på - någon kommer att känna sig besegrad.

Inga kommentarer: