lördag 13 juni 2009

I Östergötlands vackraste ort

Bild: Jörgen Auer
Något ljusnade det idag, även om det inte blev så mycket som jag önskade. Men under ett besök i Östergötlands vackraste ort - Björkfors - höll regnet ändå upp så att vi kunde njuta fullt ut av skönheten mellan Björkern, som här, och Åsunden.
Bild: Jörgen Auer
Hm, ett hus till salu såg vi också. På Bryggvägen 20 intill Åsunden. De som köper det här huset höjer garanterat sin livskvalitet. Hade vi pengar själva så... 2,8 mille är utgångsbudet - se mer hos Skandiamäklarna.
Bild: Jörgen Auer
Fast när det gäller Björkfors bor man väl nästan var som helst? Eller åker igenom och njuter som vi.
Bild: Jörgen Auer
För resten var det fler än vi som njöt av utsikten. Men den här schäfern var mer intresserad av liv och rörelse i byn
Bild: Jörgen Auer
där det för övrigt var marknad just idag. Överums musikkår var där och spelade, folk köpte krimskrams och godis/kläder/dukar precis som på vilken annan marknad som helst
Bild: Jörgen Auer
Men Madelon van Nigtevechts tavlor ser man inte överallt. Men på Lindgården i Björkfors kan man få se dem. I alla fall gjorde vi det. Bild: Jörgen Auer
Innan vi tågade stora vägen upp genom byn och avslutade med en strömmingsburgare. Bland dem vi mötte fanns Torbjörn Westerlund, Correns man i Björkfors, på plats var även Linköpingsbon Anders Tudegård (också han tidigare Correnanställd) med hustrun Karin Tudegård. Dessutom mötte vi Birgitta Pettersson från Hycklinge, lustigt nog har även hon en tid (på 80-talet) varit anställd på Corren i Linköping.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo du - här är oasen. Fint att utsocknes hittar hit. Marken är en anledning. Annars har vi ju Valö med fik och bad och 8 augusti blir det Valöfolk 09 - folkmusikfestival med höjdare som Ranarim, Emma Härdelin m fl. Välkomna åter!
MVH
Från en som delar hus och vacker utsikt med Correns man på platsen!

Auer sa...

Hej, Lotta,

I tanken är jag faktiskt där oftare än du tror. Så, jag kommer gärna tillbaka.