fredag 26 juni 2009

Mycket glädje i kyrkan

Bild: Jörgen Auer
Vilken fin konsert det blev i S:t Lars kyrka när eleverna i årets orgelspelarkurs i Linköping hade avslutning. Det var inte konstigt att den här besökaren såg lycklig ut. Auer, heter han för resten, Crister Auer.
Bild: Jörgen Auer
Dragspel som psalmackompanjemang, funkar det? Jajamen, i alla fall om Gustav Lennman från Kättilstad spelar. Över huvud taget bjöd årets konsert på en varierad konfekt med såväl sång som orgelspel, trombon, piano, valthorn, cello.
Bild: Jörgen Auer
Och trumpet. Linnéa Jonasson, Nykil, imponerade när hon spelade Benny Anderssons och Björn Ulvaeus Anthem.
Bild: Jörgen Auer
Och när Sanna Gillerfors från Växjö (och även Lunnevads folkhöskola) drog alla orgelpiporna, eller vad det heter, i Bachs Preludium i C-dur, då var det nästan så att bastonerna fick kyrkan att rämna och frågan är om den inte står och darrar än. Jag gör det också.
Och så var det Agnes. Ja, Maja Wåhlin, Stockholm (Vadstena Folkhögskola), också, och Ella Morin, Linköping. Skönsång var det de presenterade, alla tre.
När Agnes, på bilden, sjöng Rosenarian ur Mozarts Figaros bröllop flög de mäktiga höga tonerna med kraft ur hennes guldstrupe och blev liksom stående som bärande pelare på vilka det vackert välvda kyrktaket kunde vila.
Vad ska man säga mer? Jo, att alla som sjöng och spelade var väldigt duktiga. Och, ja visst, ja. Agnes kommer från Stockholm och heter Auer i efternamn. Inte att undra på att hennes pappa Crister var glad. Liksom hennes mamma Christina. Och farbror Jörgen.

1 kommentar:

Crister sa...

Crister blev framförallt glad för att han såg att lillebror hade kommit. Dedt är också klart att det är härligt att höra dottern sjunga.