fredag 10 juli 2009

Östergötland har mer att ge

Bild: Jörgen Auer
Östergötland - nu har jag tid för dig. Eller har jag inte? Ledighet betyder inte nödvändigtvis (i alla fall inte för mig) att jag reser omkring mer i vårt vackra landskap än jag gör när jag jobbar. Men visst vill jag se mer av och lära mig mer om Östergötland. Det vill väl alla, utom dem med skygglappar (har inget med Lappland att göra) som bara brakar igenom landskapet på E4-an och tror att allt är platt och intet.
Vet du för resten varför östgötaflaggan ser ut som den gör? Jo, det blå korset symboliserar de två kanalerna som går genom Östergötland - Göta kanal och Kinda kanal, och de gula fälten är förstås östgötaslätten med alla sädesfälten. Men efter att ha åkt med Correns husbil en vecka kan jag bestämt säga att fälten långt ifrån bara är gula. De är gröna också. Och ljusblå. Väldigt många linfält finns det. Fast flaggan är förstås snyggast som den är.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jörgen

Här kommer en fråga från en Mantorpsbo med sönderblåst Östgötaflagga. Var kan man hitta en ny? Jag har sökt förgäves på Google. Kan du tipsa mej?

Anders Alvarsson
randalv@msn.com

Auer sa...

Hej, Anders
Senast jag hörde talas om flaggan så fanns den hos Fröbergs i Lotorp (som äger Norrköpings flaggfabrik).