tisdag 17 augusti 2010

GP-lopp mitt i city

Bild: Jörgen Auer
Cykeltävling mitt i stan var det när något som heter Västra cykelaffärens GP trampades i centrala Linköping. Här förbi Stora Torget.
Bild: Jörgen Auer
Och här kommer cyklisterna ångande uppe vid Borggården och med Domkyrkan i bakgrunden.
Bild: Jörgen Auer
Att det skulle bli en uppgörelse mellan Patrik Morén, Vallentuna (närmast), och Tobias Ludvigsson, Team Cykelcity, syntes ganska snart. Här på Ågatan. I mål blev dock ordningen den omvända efter en rasande spurt.
Bild: Jörgen Auer
Ganska mycket folk kantade loppet, men regnet timmarna innan hade nog skrämt bort en del. Även denna bild är från Ågatan där både start och mål var belägna.
Bild: Jörgen Auer
Tyvärr avslutades loppet med en olycka där en cyklist inte fick stopp på cykeln utan fortsatte in i avspärrningarna. En åskådare och en funktionär skadades, men jag tror att åskådaren klarade sig tämligen lindrigt för hon syntes inte till någon minut efter händelsen. Funktionären, som jag för övrigt känner och öven pratade med strax före loppet, blev liggande och fick ansiktsskador och klagade över bröstsmärtor. Han fick dock hjälp per omgående och en ambulans var snabbt på plats. När han på bår bars in i ambulansen vinkade han till åskådarna, vilket var skönt att se.

Inga kommentarer: