tisdag 22 mars 2011

För 50 år sen

Ur Corren 22 mars 1961
De här killarna bodde i Malmslätt och var med i en handbollsturnering för pojkar mellan 12 och 15 år. Sju sjumannalag deltog och matcherna spelades i gymnastiksalen på F3. Lagen tog namn efter riktiga handbollsklubbar och laget H43 vann.
Så här skrev Corren bland annat om H43: "Grabbarna har spelat förbluffande bra handboll och finesser som hoppskott, bakåtkast, och mycket bra linjespel har grabbarna visat många prov på. Spelare som Peter Johansson, Christer Eriksson, Jan-Åke Persson, och Örjan Pilemalm är värda en eloge för mycket lovande spel och en liten knatte som Christer Perssson visade sig vara en duktig linjespelare."
Om jag inte är alldeles på tok ute och snurrar så är killen till höger i övre raden liktydigt med den Christer Ericsson som numera håller till i Danmark och som är hästuppfödare och hopptränare. Han har under en 40-årig karriär tagit fram minst 500 hästar till svår hoppning och driver fortfarande ridskola. Han är en av Danmarks skickligaste tränare och hans dotter Linnea (Linse kallad) en av Danmarks skickligaste hoppryttare.

Inga kommentarer: