söndag 31 juli 2011

Gott lutakast för Färöarna

Många menar att Sverige fick en svår lottning i kvalet till fotbolls-VM 2014 i Brasilien. Men vad skriver man på Färöarna? Där borde man väl tycka att lottningen utfallit ännu värre?
Njae, inte helt korrekt. Inte i tidningen Dimmalaetting (Dimman lättar).

Man skriver nämligen att Färöarna fick ett gott lutakast till undankappingina till HM. Vilket vill säga just bra lottning till VM-kvalet. Man bygger det resonemanget på att det bara är Svøríki och Kasakstan som man aldrig har mött i mästerskapskval. De andra länderna, Österrike, Irland, Tyskland, känner man till och har gjort bra resultat mot. Och Svøríki är förstås Sverige.

Nu går nog ingen på Färöarna omkring och tror att ögruppen ska ta sig till VM, men man kan göra bra resultat och störa de andra ländernas planer på VM-deltagande. Tänk på att den lilla ögruppen för första gången någonsin slapp att tillhöra sista seedningsgrupp! inför en mästerskapskvallottning. Det säger ju att Färöarna har förbättrat sig markant under senare år och mycket väl kan roffa åt sig några poäng på hemmaplan. Men inte mot Sverige väl?

Inga kommentarer: