måndag 15 oktober 2012

För 25 år sen

Ur Corren 15 oktober 1987
Correns Åke Nydahl skrev inför den internationella östgötska ridtävlingen Norrköpings horse show som på den tiden arrangerades i Himmelstalundshallen. Många av de allra bästa hoppryttarna i världen var med, inte minst österrikaren Hugo Simon.
NHS höll till i Himmelstalund 1984-1991 innan tävlingen tyvärr fick ge vika för Stockholms horse show i Globen (det fanns bara plats för en stor tävling i Sverige om hösten, hette det).
Men i Åby ridklubb fanns entusiasten Claes Pettersson som åter ville ha lite bättre klass på tävlandet i länet och fick till en nystart för NHS till 2001, men nu på Åbyklubbens intima och mysiga anläggning. Och sedan dess har Norrköping horse show arrangerats i Åby, inte med samma forna internationella glans som i fornstora dar, men väl med flera ur Sverigeeliten på plats samt väldigt ofta några danska och andra nordiska ryttare. I maj i år vann finländaren Sebastian Numminen GP-hoppningen (på 1,50-hinder) och hans sambo Satu Liukkanen tog meetingpriset.
Hugo Simon då? Tja, han kan än. Eller inte. 69 år gammal var han med och tävlade i Dortmund i mars i år och skadade en axel vid ett fall
Årets Norrköping horse show rids under två helger, först 17-20 maj med regionala nationella tävlingar och som jag förstått det för lite yngre ryttare, och sedan 20-24 maj med den Norrköping International Horse Show.

Inga kommentarer: