tisdag 16 oktober 2012

Skam och stolthet

Där satt vi och skämdes över det svaga svenska spelet och undrade var VM-kvalmatchen mot Tyskland skulle ta vägen. Vi skrattade till och med åt den svenska insatsen i paus då Tyskland ledde med 3-0. I andra halvlek ökade tyskarna på till 4-0 innan Zlatan reducerade. Men 4-1 kändes ändå avgjort.
Men så gjorde Mikael Lustig 4-2 och ett litet hopp började gro eftersom tyskarna tappat det mesta av sitt spel och lämnat utrymme åt Sverige i matchen. När Johan Elmander gjorde 4-3 begrep vi att chansen nog fanns till svensk poäng, men kunde ändå inte riktigt tro på den. Inte mot det här tyska laget.
Men poängen kom efter kvitteringsmål på tilläggstid av Rasmus Elm.
Att hämta upp tysk ledning 4-0 till oavgjort 4-4 är inget mindre än en bragd av ett uträknat svenskt fotbollslandslag. Vår skam förbyttes i stolthet. Statsminister Fredrik Reinfeldt studsade av glädje på läktaren i Berlin när slutsignalen blåstes precis som vi gjorde här hemma lite varstans i tv-sofforna.
Summering: tack Tyskland för fotbollslektionen i första halvlek, tack Sverige för spänningen och underhållningen i andra halvlek.