söndag 30 juli 2023

Fotbollsfest och rundresa

Bild via TV6
Vilken trevlig dag lördagen blev. Värd ett utropstecken! Först var det ju fotbollsfest där de svenska fotbollsdamerna blev klara för åttondelsfinal i VM genom att utklassa Italien med 5-0. Här nickar Amanda Ilestedt in ett av sina två mål efter väl avvägda hörnsparkar från Jonna Andersson. Efter en tredje hörna från Jonnas vänsterfot kom också Fridolina Rolfö med i målproduktionen. Övriga mål kom från Stina Blackstenius och Rebecka Blomqvist. 

Bild: Jörgen Auer
Efter fotbollen blev det avfärd till Stegeborg med son och svärdotter. Trevligt. Och gott eftersom vi åt lunch på välbesökta hamnkrogen där.

Bild: Jörgen Auer
Färja åkte vi också eftersom vi var och besökte naturreservatet Korpberget på andra sidan Slätbaken.    

Bild: Jörgen Auer
Av detta kan man dra slutsatsen att vi fortsatte ut på Vikbolandet, men så var det inte. Vi tog färjan tillbaka och tog oss i stället via E22-an till Ringarum och vidare till Yxnerum och Borkhult där vi besökte Lapphem. Dock hade vi ingen koll på öppettider och kom därför efter stängningdsdags.

Bild: Jörgen Auer
Men nu vet vi var Lapphem ligger och självklart dyker vi upp här igen någon gång. Men det var trevligt ändå att vara där. Kul att träffa min gamla skolkamrat Britta Augander också.

Inga kommentarer: