måndag 7 augusti 2023

Ett sånt drama det blev

Bild via TV6
En sån lycka! Svenska fotbollsdamerna var alldeles saliga efter den högdramatiska åttondelsfinalen mot USA i VM. Sverige hade besegrat rankade världsettan USA med 1-0 och är klart för kvartsfinal mot Japan på fredag. Matchen gick till förlängning och den blev lika resultatlös som ordinarie speltid, 0-0. Straffavgörande. I sjunde omgången kom målet som skickade Sverige vidare. Lycklig sista straffskytt: Lina Hurtig (8).

Bild via TV6
Lika glada som Nathalie Björn, Lina Hurtig och Linda Sembrant var alla i laget, alla i truppen, spelare som ledare och nån miljon svenska tv-tittare.

Bild via TV6
Avgörandet kom i sjunde straffomgången då USA:s Kelly O' Hara sköt i stolpen. Sen var det Lina Hurtigs tur. Satte hon sin straff var Sverige i kvartsfinal. Hurtig stegade fram, vid mittlinjen på planen stod de båda lagens övriga spelare, Hurtig sköt, Fridolina Rolfö (18), Rebecka Blomqvist och Magdalena Eriksson (6) stod bra till och fick se amerikanska målvakten Alyssa Naeher rädda, men tappa den hårda bollen bakom sig och hur hon till synes lyckades peta undan bollen på mållinjen. Eller?

Bild via TV6
Det var mål! Hela bollen var inne! Visserligen med minsta möjliga marginal men VAR-rummet och domaren bestämde sig för mål. Lina Hurtig blev den som avgjorde.

Bild via TV6
Men det fanns en spelare som utmärkte sig än mer och som räddade Sverige i matchen. Fenomenala målvakten Zecira Musovic! Så många fina räddningar hon stod för. För det måste erkännas att USA var det bättre laget och kunde ha gjort ett par, tre mål. Men Musovic gick inte att passera. Utan hennes storspel hade matchen aldrig gått till straffavgörande.

 Bild via TV6
Och så här ser hon ut, Sveriges nya nationalidol, Zecira Musovic. Men redan på fredag kan hennes nya status ryka all värdens väg. Då väntar kvicka och tekniska Japan i kvartsfinal. Japan som hittills imponerat mest av alla lag i VM. Men, kanske passar Japan bra för Sverige. Och kanske gör Musovic en ny stormatch. Jag tror att hon nog måste göra det för att Sverige ska ta sig ytterligare ett steg.      

 

Inga kommentarer: