torsdag 3 augusti 2023

VM-glädje och solnedgång

Bild via TV6
Bra! Sverige startade med nio nya spelare sedan förra vinsten i VM. Trots det blev det ny seger på onsdagen, nu 2-0 mot Argentina. Glädje i svensklägret förstås och de som ses på bilden är Elin Rubensson, Rebecka Blomqvist, Magdalena Eriksson, Madeleine Janogy och Stina Lennartsson. Nu väntar åttondelsfinal på söndag mot USA. Målen gjorde Blomqvist och Rubensson (straff).

Bild via TV6
Åttondelsfinal blir det också för sensationslaget Jamaica som spelade bort självaste Brasilien efter 0-0 i tredje omgången. Resultatet betyder att försvarsstarka Jamaica står på fem poäng och går vidare tillsammans med gruppvinnande Frankrike. Jamaica möter i åttondelsfinalen vinnaren i grupp H som spelas klar under torsdagen. Colombia leder gruppen och avslutar mot Marocko, Tyskland är tvåa och möter Sydkorea. Tänk att Brasilien med Marta inte går vidare! Mycket bra kämpat av Jamaica som har en säker sista utpost i målvakten Rebecca Spencer.

Bild: Jörgen Auer
Och regnet kom och försvann och även solen visade sig några timmar innan den åter gick ned och gick att se från Uljebergs Säteri, Hagen. I morgon lär det komma nytt regn.
 

Inga kommentarer: