torsdag 3 augusti 2023

Fotbollsglädje och upplopp

Bild via TV10
Grattis, Marocko! Vilket härligt och roligt VM det är. Jag gillar när tidigare för mig nästan okända damfotbollsnationer besegrar eller slår ut de stora. Som i dag när Marocko genom att vinna med 1-0 mot Colombia tog sig vidare till åttondelsfinal, medan Tyskland med endast en poäng mot Sydkorea efter 1-1 inte går vidare från gruppspelet. Vilken skräll! Tyskland, som aldrig tidigare i VM-historien missat att ta sig vidare får nu åka hem, inte så lite stukat. Nu fattas väl bara att England och Frankrike trillar dit i åttondelsfinalen också. Det kanske blir lite som när skridskoåkaren Steven Bradbury vann OS-guld i short track 2002 sedan alla hans motståndare ramlat omkull. Då kan det bli svenskt VM-guld. 
Fast det kan det förstås bli ändå. 
I övrigt i dag?
Den stora snackisen är förstås upploppet, eller eritreanska kriget på Järvafältet i Stockholm med över 50 skadade när en motdemonstration mot en regimtrogen eritreansk festival spårade ur och en folkhop med regimkritiska eritreaner gick till anfall med påkar och stenar. 
Ska vi tillåta andra nationer att kriga i Sverige? Ja, men endast för att hjälpa Sverige försvara sig mot krigshandlingar. Andra som vill slåss får göra det hemma hos sig.

Inga kommentarer: