fredag 20 juni 2014

Från Mjölby till tysk huvudroll

 Bild: Jörgen Auer
Gjort i dag, då? Midsommarafton? Ja, vi tyckte det var för kallt för att åka till landet och höll oss hemma. Men åkte en sväng till Mjölby hembygdsgård där det var tjockt av folk. Ett par tusen gissningsvis.
 Bild: Jörgen Auer
Att titta på dansen kring stången var inget för oss. Och inga barnbarn hade vi som var med, heller. Vi nöjde oss med en snabb titt på allt folk.
 Bild: Jörgen Auer
Och kastade oss i stället in i hembygdsmuseet. Riktigt bra, måste jag säga. Fint.
 Bild: Jörgen Auer
Väldigt mycket finns det att se där.
 Bild: Jörgen Auer
Och man kan som jag leka bröllopsfotograf.
Bild från SvT
Sen åkte vi hem till Mantorp och såg hur Costa Rica tog sig åttondelsfinal i VM via andra raka segern i gruppspelet. Och det var ingen seger vilken som helst. Costa Rica besegrade välförtjänt Italien med 1-0 efter snyggt nickmål av Ruiz. Snacka om skräll. Det tyckte tydligen costaricanerna själva och la sig ner och grät av lycka. Grattis.
Mer? Ja, mat, fika, whisky, Frankrike vann klart mot Schweiz med 5-2, jag bloggade. Snart börjar Ecuador-Honduras, men den matchen hoppar jag över. Tror att jag sen ska se en Inga Lindströmfilm i stället. Fungerar på att söka mig en roll där. Ja, ja, natürlich kan ich deutsch sprechen. Vielleicht gibt man mir ein kopfrolle. Hauptrolle, meine ich. Hauptrolle.

Inga kommentarer: