lördag 7 juni 2014

Riktigt tufft i Börjeruset

 Bild: Rebecka Auer
Det ska genast sägas att den här bilden är tagen före dagens lopp Börjeruset i Börje, Uppland. Barnbarnet Vera, 4,5, och hennes gamle morfar ser ju rent av förväntansfulla ut. Vera sprang i barnklassens en kilometer, medan morfar ställde upp i Tjurklassen, lite drygt sex kilometer i mycket besvärlig terräng.
 Bild: Jörgen Auer
Veras storebror William, 7, deltog även han i barnloppets kalvklass och visar här hur man tar sig fram i ett av de hinder som alla måste igenom. Start och mål var förlagt till Fjälliden, där Börje SK huserar.
 Bild: Jörgen Auer
Sån här löpstil har han, William, fotbollsspelare i Börje SK.
 Bild: Jörgen Auer
Och så här ser Veras löpsteg ut. Båda två kämpade på bra.
 Bild: Rebecka Auer
Det gjorde morfar också. Oerhört kämpigt var det. Inte mycket till vägar eller stigar att springa på. Däremot bar det iväg genom kärr, kalhygge, mycket risiga skogsområden och över steniga hällar, och fem hinderpartier på upploppet bestående av ett mindre hus som ska hoppas/klättras över, tre ensilagehögar, bänkar, bommar som man ska åla under samt de där däcken som William visar här ovanför.
Bild: Rebecka Auer
Hade jag inte fått sällskap och draghjälp av Isabel Jansson och Jessica Juneholt i skogen hade jag kanske blivit tvungen kliva av. Nej, men det hade gått oerhört mycket tyngre. Det där kärret ska passeras två gånger och den andra var jävligt jävlig. Det är inte direkt så att man springer med lätta steg när man kommit förbi kärret och den lervälling man måste försöka komma upp ur. Men roligt är det. Min tid: 44,10. Bara några minuter efter segraren Christer Lindström från Bälinge IF som var i mål efter 26,52.
Damklassen vanns precis som i fjol av Sara Jacobsson från Börje SK på 38,13. Och både Isabel och Jessica kom före mig i mål.
Till nästa år tror jag att jag ska åka till fjällen och springa på en myr en månad innan det blir ny start i Börjeruset. Det här är helt klart det tuffaste lopp jag har sprungit någon gång.

1 kommentar:

Pernilla sa...

Kul!