tisdag 17 juni 2014

Sju och en halv timme söndag

 Bild: Jörgen Auer
Åkte på "söndagstur" södra Östergötland runt. Men tog vägen in i Jönköpings län genom Tranås också och det var på vägen mellan Tranås och Österbymo som vi såg två soptunnor "göra det".
 Bild: Jörgen Auer
Sedan såg vi en skäggdopping. Men den var uppstoppad och befann sig på Naturum Sommen på Torpön som vi "bordade" söderifrån, det vill säga landvägen.
 Bild: Jörgen Auer
Från färjelägrets restaurang och terrass såg vi Boxholm II komma ångande in med ett lass pensionärer. Och solen sken.
 Bild: Jörgen Auer
Det gjorde den även när Tommy lotsade färjan över till fastlandet. Men det blåste också.
 Bild: Jörgen Auer
Sedan fick Malexander och hembygdsgården ett kort besök innan vi åkte vidare mot Kisa. Men redan i Svalsjö valde vi bort Kisa och åkte den lilla grusvägen till Tidersrum i stället.
 Bild: Jörgen Auer
Tidersrum luktade som en nytjärad brygga vilket var förståeligt eftersom två icke höjdrädda män höll på att tjära om kyrktaket.
 Bild: Jörgen Auer
Från Tidersrum bar det av mot Österbymo, men även Smedstorps dubbelgård fick förstås ett besök. En sådan godbit missar man ju inte om man har vägarna åt det hållet. I morgon ska jag blogga mer om Smedstorp. Det är det värt.
 Bild: Jörgen Auer
Och sedan bar det av hemåt. Men ett stopp till blev det. Man måste ju fika också. Det kan man göra i Asby. Efter det: Tranås, Boxholm, Strålsnäs, Västra Harg, Sya, Mantorp. Totalt: 25 mil. En trevlig söndag med bra lunch på Torpön. Tidsåtgång: 7,5 timme.
 

Inga kommentarer: