måndag 26 januari 2015

Första dan i Skäggetorp

 Bild: Jörgen Auer
Den här veckan är jag utlånad till Correns kulturredaktion som gör en satsning på  Skäggetorp där Medborgarkontoret i centrum varit vänligt nog att upplåta plats åt oss. Correns konstkritiker Christer Fällman tittade in och pratade med kulturchefen Åsa Christoffersson. Vad Christer sa? Att konst är roligt.
 Bild: Jörgen Auer
Medborgarkontorets George Shlimon hade fullt upp liksom föreståndaren Susanne Sterneling. Det strömmade in folk som ville ha hjälp med än det ena, än det andra. Och George pratade mest arabiska hela tiden. När han inte talade svenska eller engelska. Eller syriska. Eller ryska.
Bild: Jörgen Auer
Correns Gustav Borg hastade iväg till församlingsgården i Skäggetorpskyrkan där riksspelman Lisa Hellsten, som bor i Skäggetorp, kåserade om folkmusik och spelade polskor på sin fiol. Men först bekantade de sig lite med varandra. Nej, inte polskorna, utan Lisa och Gustav.
Jag har faktiskt bott i Skäggetorp en gång i tiden. Flyttade dit 1976 för att vi skulle få större plats eftersom vår första dotter Rebecka föddes i maj det året. Och vi bodde kvar till hösten 1979 då det bar iväg till Mantorp. Och då var vi fyra eftersom Pernilla hade anlänt i juni 1978, för övrigt är båda tjejerna döpta i Skäggetorpskyrkan. I Mantorp döptes Martin i Veta kyrka 1984 - fast han föddes i Linköping tidigare samma år.
.

Inga kommentarer: