onsdag 28 januari 2015

Många möten blir det i Skäggetorp

 Bild: Jörgen Auer
Dagar i Skäggetorp betyder möten med många olika människor. Och eftersom vi arbetar för Correns kulturredaktion som gästspelar i Skäggetorp centrum en vecka så är det främst kulturmänniskor vi vill träffa. Som poeten Iradj Alinejad.
 Bild: Jörgen Auer
Och konstnären Gheda Mousawi som har några dagar kvar på sin utställning på biblioteket. Här är hon med sin sjuåriga dotter Lena. Jag målar när jag är ledsen och jag målar när jag är glad, sa Gheda och skrattade. Alltså var hon på målarhumör.
Bild: Jörgen Auer
Och Ubbe Nilsson, innebandylegendaren som tittar in en stund mest varje dag till Medborgarkontoret. Han överraskade med att berätta om sitt liv som punkare i Skäggetorp på 70- och 80-talet. Hur han och hans kompisar när de inte spelade fotboll eller innebandy lyssnade på Clash, Ramones, Sex Pistols och Ebba Grön och hur de själva bildade ett band med det fantastiska namnet Migrän Kids. Kul.
I morgon vill jag gå runt i Skäggetorp och fota, tror jag. Får se hur det blir med den saken. Säkert träffar vi i alla fall fler och trevliga människor.

Inga kommentarer: