fredag 2 januari 2015

Jörgen Auers hästår 2014

 Bild: Jörgen Auer
Januari. Under ridsportåret 2014 hälsade jag bland många andra på hos dressyrryttaren Jeanna Högberg på Segersta gård i Uppland. Här tillsammans med Darcia. Ekipaget tillhör världseliten och blir att räkna med i OS i Rio 2016.
 Bild: Jörgen Auer
Februari. Monté tävlar Lina Johansson i. Här på bild från hemmabanan på Mantorptravet. Linas häst heter Tanqueray.
 Bild: Jörgen Auer
Mars. Den här bilden på Lisen Bratt och Matrix är från 2010. Så vad gör den här? Jo, det var ju premiär på mycket sevärda ryttarserien Ryttareliten i tv där ekipaget fanns med.
 Bild: Jörgen Auer
April. Det här är Emil Berg, medlem i bandet The Majority Says. Emil skriver även musik till dressyrryttare, bland dem Lotta Esping. Emil räknar Rappestad som hemma, för där bor hans föräldrar. Här är han med syrran Frida Bergs häst Santiago som verkar gilla Emil. 
 Bild: Jörgen Auer
 
  Maj. Det var invigning av bygget av Linköpings nya ridsportanläggning, Smedstad ridsportcenter. Ridstjärnan Malin Baryard-Johnsson kastade hö tillsammans med klubbordföranden i Linköpings FK: Carola Liljebäck, Lejonfastigheters Rutger Starwing och Ann de Jong,  Kultur- och fritidschefen Karin Semberg och dåvarande ordföranden i Kultur- och fritidsnämnden Lars Vikinge.
 Bild: Jörgen Auer
Juni. Kände mig välkommen hos hoppryttaren Julia Johansson i Lycketorp utanför Mjölby.
 
 Bild: Jörgen Auer
Juli. Var i Mjölsefall utanför Kisa och hälsade på hos Helen Bizzotto och Staffan Lindh. Hade gärnat fikat en längre stund eftersom Helens dotter Nathalie hade bakat så goda kakor.
 Bild: Jörgen Auer
Augusti. En vanlig träningskväll tar sin början. Jag siutter på läktaren och tittar på gruppen före.
 Bild: Jörgen Auer
September. En mer ovanlig träningskväll. Vi får rida ut och gör det mellan trädgårdarna i Rappestad och på en åker ser vi solen gå ner bortåt Skänninge till.
 Bild: Jörgen Auer
Oktober. Hälsar på hos ryttaren och bloggaren och Lady Gagaexperten Linn Strelin och den gula palominon Oprah.
 Bild: Jörgen Auer
November. Hade roligt på Hästkullen utanför Falerum hemma hos systrarna Sara och Elin Andersson. Särskilt när Saras häst Roulette du Rouet drog ner mössan på Elin.
 Bild: Jörgen Auer
December. Har jag egentligen ingen bild ifrån. Därför kommer en från Norrköpings horse show i maj. En av mina bästa ridbilder för året. Det är Ulrika Karnéus från Södertäljer RK som driver fram Copacabana till en andraplats i en 1,40-hoppning.
Bild: Jörgen Auer
Ja, jag tar en till från NHS i Åby. Det är Jonas Rinné, numera tävlande för just Åby. Här på Julia SG.

Inga kommentarer: