lördag 10 januari 2015

Ja, det var en rolig tävling

Bild: Jörgen Auer
 
Här är vinnaren i omröstningen min bästa bild 2014. Jag hade själv valt ut tio som jag ansåg vara sevärda och bad andra att rösta. Den här, tagen i juli månad vid vårt sommarställe vid Drögen fick flest röster, 15. Bland alla 54 som deltagit och röstat - och som inte var släkt med mig -  drogs en vinnare som kommer att få tre trisslotter. Det blev Monica Engblom i Nykil. Grattis.
 
Bland de som röstat valde några att skicka med en kommentar om varför de röstat som de gjorde. Det tyckte jag var roligt och tänker visa de kommentarerna här. Om vinnande bilden heter det bland annat: Spegelblankt vatten och en vacker sjö är oslagbart (Eva Kellander).
 
Peter Horvath om bild 1 (vilobänk vid Vättern): När jag ser den tänker jag till lite. Vem har suttit där o tittat ut över vattnet, vad har dom tänkt eller pratat om mm.
Om samma bild noterar Marie Berggren: Bild 7 är ju både rolig och underbar på alla vis, men jag röstar ändå på bild nummer 1. Den har liksom feeling utöver det vanliga.
Om bild 2 (Genväg över rapsåkern) skriver Kerstin Jansson: Underbara färger.
Bild 3 (Höst på kyrkogården) beröms av Paul Lindvall: Fantastiska färger och bra komposition.
Bild 4 (Mantorpsek i sol, kom tvåa i tävlingen med 13 röster) beskrivs så här av Lasse Hejdenberg: En Hejdlöst bra bild. Om samma bild menar Evelina Samuelsson: Fantastisk bild!!
Lena K Köster skriver: Ettan och tian är oerhört vackra, poetiska och med möjlighet att hitta existensiell symbolik i, men jag väljer ändå att rösta på den med fölet och hunden (och kvinnan och stoet), därför att där är interaktionen mellan vovve och föl så fin. Bild nr 5, således.
Om samma bild skriver Gabriel Alm: Fint hur stoet och matte i samförstånd ser på sina älsklingar när de hälsar på varandra.
Bild 6 (septembermorgon i Bäckhult, Kisa): Tänk vad som kan döljas innan det visas av daggen. Där ser man att vissa djur jobbar mer än andra. Och det blir så vackert på bild. (Michael Ohlin).
Om samma bild skriver Anne-Charlotte Ekström: ger mig små rysningar, det är något trolskt över detta vackra foto.
Bild 7 med den busiga hästen som jag själv trodde skulle vinna (nio röster) fick ändå ett par väldigt  trevliga kommentarer - och den är redan nämnd här ovan av Marie Berggren. Ända från Finland kommer en röst på den bilden från Helen Kurri: Den gör en så himla glad!
Även Ray Leigh gillar bild 7: Jag gillar bilder där människor och djur leker ihop och bilden verkar spontan. (Det kan jag lova att den är Ray).
Bild 8 (dimmig dag fick märkligt nog bara en enda röst), men vilken röst! Så här skriver Julia Djerf: Vilken sol! Och hu vad kallt det måste ha varit att knäppa den... vacker o lite jobbig vinter på samma gång.
Om det kan jag säga att Julia har helt rätt. Det var -18 den dagen jag gick ut och tog den bilden - för övrigt samma dag som bild 4 togs.
Bild 9 (hagtornsfjäril) beskrivs som: Ah, sommar! av Peter Grönberg.
Som avslutning på denna harang av berömmande ord skulle jag vilja dela med mig av vad Åsa Westerlund hälsar från London om just vinnarbilden nr 10:
"Så är Sverige jag bär med mig alla dagar här i London".
Tack alla.

Så här slutade för övrigt tävlingen
1. Nr 10 - 15 röster
2. Nr 4   - 13
3. Nr 7   -   9
4. Nr 2, 5 och 6 - 4 röster
7. Nr 1, 3 och 9 - 3 röster
10. Nr 8 - 1 röst.

Correns Johnny Gustavsson skriver på facebook om tävlingen: Väldigt roligt, Jörgen, riktigt kul att prata bild och så kul att bilder berör på så många plan.

Inga kommentarer: