tisdag 6 november 2018

Bland spindlar i Rappestad

 Bild: Jörgen Auer
Jag förstod att det var nåt särskilt i görningen när jag besökte ridskolan i Rappestad i lördags. Det var så många bilar där. Detta för att det vankades halloweenhoppning.

 Bild: Jörgen Auer
Halloween, det brukar innebära utklädsel och inne i stallet förberedde sig trevliga hästen Day Dream för tävlingen. Ja, lite hjälp fick han förstås av Alice Kellander, för dagen spindel.

 Bild: Jörgen Auer
Så lugn han var, Day Dream. Han bara stod där och lät sig plockas med lite hur som helst. Rädd för spindlar är han absolut inte.

 Bild: Jörgen Auer
Inte Alice heller, trots att hon till och med hade fått spindelnät i ansiktet!

 Bild: Jörgen Auer
I stallet såg jag även en apa som stod och klappade hästen Simon. Apan visade sig vara fyraårige Ture Berger Esping som även hade mamma Josefin i närheten av Simon.

 Bild: Jörgen Auer
Innan det var dags för ridhuset hann jag få en skymt av Day Dreams rygg också. Fullt av otäcka spindlar!

 Bild: Jörgen Auer
Plötsligt kom en ängel, fjäril, eller var det en fé? förbi. Med vingar så tunna och spröda att Isabelle Larsson nog inte hade lyckats flyga om hon försökt. Nu red hon på Salsa i stället.

 Bild: Jörgen Auer
Hualigen. Åtskilliga åskådare rös av rädsla när de fick syn på Joline Hagströms hemska uppsyn. Som tur är satt hon på stora, men så lugna och trygga Gabbe.

 Bild: Jörgen Auer
I den här tävlingen får mammor, eller andra villiga medhjälpare, vara med inne på banan. Fast jag tror ju att Ture fixar det här själv nästa år. Ja, plus hjälp av Simon, förstås.

 Bild: Jörgen Auer
Så här såg det ut när Isabelle och Salsa tog sig över det sista och svåra hindret. Även mamma Maria klarade som tur var. 

 Bild: Jörgen Auer
Här en stilstudie på Alice, Day Dream och Ninni, mamma till Alice och själv god ryttare sedan unga år (men inte så många tävlingar, tror jag).

 Bild: Jörgen Auer
Den här glada pumpan heter Alfred Ejdeholt och satt upp på samma häst som Ture är så förtjust i - Simon. Senare fick jag klart för mig att även Alfreds bror red på Simon, fast lite senare. Han heter som hästen, Simon. 

Bild: Jörgen Auer
Och i det välbesökta kaféet visade den stolta, då femåriga spindeln Alice upp både chokladboll och den blå rosett hon fick för sin felfria ritt. I dag fyller Alice sex år. Grattis.

Inga kommentarer: