torsdag 22 november 2018

Blir det färdigt i Mjölby nu?

 Bild: Jörgen Auer
Jaha, fortsatt mörker i Lärdomsljuset i Mjölby? Eller? Det är där turerna kring ett radhusbygge vid Kungsvägen med flera förseningar och konkurser skapat irritation allt sedan starten. 
2010 startades det, men stoppades på hösten samma år efter en konkurs. Bottenplattan låg där ensam som grunden till en hockeyrink. Och en vägg här, en där och plankor och några reglar här och var. Det såg för jävligt ut. Inte så konstigt att tomten i folkmun kom att kallas skräptomten.
2014 kom en ny köpare av tomten i fastigheten Lärdomsljuset 4 på plats. Men problemen fortsatte. Med förseningar och annat. Allt medan tomten blev allt skräpigare, och kommunen fick hota med vite om inte tomten snyggades till. När bygget startade 2018 höll det bara ett par veckor innan det avstannade på nytt i maj. Då sas det att man (Norrköpingsföretaget CEC) väntade på lättbetong. Lång väntan, tydligen och Mjölbyborna var förbannade över det fula bygget som aldrig verkade bli färdigt. Tomten ser mer ut som en övningsplats för Räddningstjänsten än som ett framtida radhusboende.

Bild: Jörgen Auer
Men i dag! I dag höll i alla fall två män på med någonting på bygget. Hurra! Eller rev de?

Inga kommentarer: