torsdag 12 mars 2020

Björkarna samlade sig

 
                               
Bild: Jörgen Auer
Vi hade i alla fall tur med vädret! Eller rättare sagt jag. För när jag väl bestämde mig för att gå ut en stund på eftermiddagen hade regnet upphört. Och solen tittade fram.

Bild: Jörgen Auer
Men visst var det mörkt, mycket mörkt runtom och oväder på väg åt mitt håll. Jag fann ljusning och tjusning i de raka och nakna björkarna borta vid E4-an som var så vackra. Stod som en flock djur som väntade på att rida ut stormen tillsammans. Eller skulle långtradaren meja ner dem?

Bild: Jörgen Auer
Jag fotade våren. Men hade ett fasligt sjå med skärpa. Det blev aldrig riktigt bra.

Bild: Jörgen Auer
Lite grönare än i går var det. Men skulle jag hinna hem innan regnet? Jag skyndade på stegen och skorna fick bra fäste i det något blöta gruset på vägen mellan Veta kyrkby och Klämmestorps gård.

Bild: Jörgen Auer
Jag tog genvägen genom skogen. Fastnade för den här trädsvampen. Alltså måste det vara en klibbticka? Jag kom dock loss och lagom som jag svängde in på vår gata kom en regndroppe som snart blev två och tre. En kvart senare vräkte det ner, snöblandat. Men det vita fastnade inte på marken. Fast kanske gjorde det så på det jag fortfarande tror är klibbticka?

Inga kommentarer: