onsdag 4 mars 2020

Jelena en prisad rebell

 Bild: Jörgen Auer
Det här är Jelena Femic på sin häst Wharton Street. Men det är också Rebellen och Huliganen. Rebellen är vad Jelena kallar sig själv, och visst passar det väl bra då med Huliganen? Jelena är fälttävlansryttare, snart färdig hovslagare och snart hemvändare till Vadstena där pojkvännen Linus Gustafsson bor. Jelena utbildar sig till hovslagare i Skåne (Flyinge) men är efter tre år färdigutbildad i maj.

 Bild: Jörgen Auer
Jag träffade henne häromdagen på Nina och Sissi Liljas ridutbildning i Gottlösa där Jelena var för att rida i en Pay & ride (dressyr). Hon la märke till att jag kom. I alla fall att jag stod där med kameran.
"Jag tänkte att det var lite konstigt att du var där med kamera." (På en träningstävling, menade hon)

 Bild: Jörgen Auer
Men det fanns en anledning. Utan Jelenas kännedom och till hennes stora och glada överraskning fick hon nämligen ett stipendium på 5000 kronor från ett nyupptäckt bankkonto tillhörande Valla fälttävlan! Den tävlingen som bara arrangerades mellan 2002 och 2006. 

Bild: Jörgen Auer
Stipendiet och blommor delades ut av Eva Magnusson, en av de ryttarföräldrar som var med och skapade Valla fälttävlan när det begav sig. Jelena blev faktiskt lite rörd av uppmärksamheten och tog tacksamt och glad emot bidraget till fortsatt satsning på den sport hon började med 2013. Rebellen och Huliganen är nu framme i trestjärnig klass och hoppas kunna starta fyrstjärnig i höst. 
I Gottlösa gick det ganska bra för Jelena och Wharton Street, även kallad Whalley (kärt barn har många namn). Domare var Monica Bergström som hade synpunkter och till mig efteråt sa så här:
"Det märks att han är fälttävlanshäst, han vill nog helst springa på". Jelena själv menade att det gick ungefär som förväntat: "Whalley är väldigt rörlig och jag måste få en mer avspänd, eftergiven ritt på honom."

Ur dagens Corren
Och så här såg reportaget ut i dagens Corren. Grattis till stipendiet, Jelena! Tack för pratstunden.

Inga kommentarer: