söndag 8 mars 2020

Sköna solister i De Geerhallen

Bild: Jörgen Auer
Under broarna i Paris? Nej, detta är Norrköping. Bortom vattnet skymtas Louis de Geer Konsert & Kongress, där jag var på en skön och underhållande konsert med Norrköpings Symfoniorkester i går, lördag. En önskekonsert som bygger på den välspelande symfoniorkesterns kontakter med åhörare. Samma konsert gavs kvällen innan i Crusellhallen i Linköping.

Bild: Jörgen Auer
Vackra De Geerhallen, inrymt i Holmens före detta pappersbruk, på lite närmare håll alldeles innan konserten tog sin början.

Bild: Jörgen Auer
Och inifrån. Som synes var det samarrangemang med NT, precis som det i Linköping var ett samarbete med Corren (Östgöta Correspondenten).

Bild: Jörgen Auer
Gästande och skönsjungande solister var jazzsångerskan Ellen Andersson från Linköping och operasångerskan Agnes Auer (brorsdotter). Gästdirigent var Anna Skryleva och solister var även symfoniorkesterns egna musiker Pelle Hansen (cello), Jona Venturi (piccolaflöjt) och Johan Wiklund (trombon). Musik vi bjöds på var av blandad kompott, allt från Rossini och Mozart till Händel och Puccini. Presentatör var violinisten Johanna Tafvelin..

Bild: Jörgen Auer
Efteråt hade vi en släkt- och kompisträff på restaurang Stadsvakten och Agnes var glad och tacksam för supporten och verkade trivas. Pojkvännen Tobias hade roligt även han. Tack, kära Agnes för en fin eftermiddag och kväll. Dessutom tippade du ju rätt: Mamas vann mellot.

Bild: Jörgen Auer
Söndagspromenaden i Mantorp var blåsigare än jag hade trott den skulle bli (det var ju ändå 7-8 grader varmt) och tvingade mig att stoppa händerna i jackfickan. Men när jag fick syn på de här blommorna inne på Mantorptravet fick jag allt ta upp händerna. Vårens antåg måste dokumenteras.

Inga kommentarer: