söndag 4 februari 2024

Färglöst, men också grönt

Bild via Tv4
Ångrar att jag slog på tv-n och tittade på hockeymatchen Linköping-Rögle i dag. Det var verkligen ingen PR för ishockey, precis. Segt och tamt. Geistlöst. Färglöst, trots så mycket blått, vitt och grönt. Och det har ingenting med resultatet att göra. Jag skiter hur det gick, men tittar man så vill man ju helst se något bra. Det var därför jag senare under kvällen slutade titta på Melodifestivalen efter att ha hört låtarna. De var inte bra.

Bild: Jörgen Auer
Det har varit mildväder. Och blåst. Vi som bor på slätten känner av vinden lite mer än de som bor i en tätort. Med vinden känns det också som om våren närmar sig med stormsteg och den här bilden talar väl för att det är så? Det är ju så grönt!

Bild: Jörgen Auer
Lika grönt är det dock inte överallt. Då är det här fältet bara en kilometer från det grönare i förra bilden. För den som undrar var bilderna är tagna kan jag berätta att den gröna än vid Uljebergs säteri, Mantorp och den undre nära Mantorpsutfarten på gamla riksettan. Det vita längst bort i bild är Sjögestad motell.

Inga kommentarer: