tisdag 27 februari 2024

Lite färg finns det allt

Bild: Jörgen Auer
Ännu finns det snö som kämpar sig kvar. Och jag tror att vi inom kort får en omgång till. Förra året hade vi snö i början av april. Och mars är inte att leka med. Mars är mars.

Bild: Jörgen Auer
Men för tillfället stör den månaden inte mig. Nu gottar jag mig åt februaris sista dagar och njuter av de färger och skiftningar som trots all snö, eller kanske tack vare, finns i naturen.

Bild: Jörgen Auer
Dessutom hittade jag ett nytt hål att skåda Viby kyrka från. Eller så var det färgskiftningar som fick mig tro att det var ett nytt ställe att ta bilden från. Kanske var det snö på alla grenar och barr förra gången jag tog en bild just här? Eller bara sommargrönt? Så ofta som jag gått här borde jag naturligtvis ha lagt märke till hur väl inramad kyrkan kan tyckas vara. Vilket torde gälla året om.

Bild: Jörgen Auer
Nej, det är inte jag som släpat benen efter mig. Även om man kan säga att jag gjorde det i dag. Gick sakta, alltså. Det här är annars långa rakan på Uljebergs travträningsbana där ekipagen kan sträcka ut ordentligt. Jag tror att det är 600 meter. Då går det undan. Hovarna gräver upp banan så sanden sprätter. Efter plogning är rakbanan slät och fin igen. Och lika brun.



Inga kommentarer: