onsdag 28 februari 2024

På premiär i Skärblacka

Bild: Jörgen Auer
Två premiärer på en och samma gång blev det för mig i dag. För första gången i livet åt jag nämligen lunch i Skärblacka - och förresten kan jag inte påminna mig att jag någonsin ätit något överhuvudtaget i Skärblacka. Undantaget tuggummi.
Men i dag var det alltså dags. Detta på restaurang Lingon och dill och jag blev överraskad. Riktigt gott.

Bild: Jörgen Auer
Vad åt jag då? Jo, Boeuf Bourguignon med potatismos. Mycket vällagat och gott. Så pass att jag härmed lovar att komma tillbaka. Gott sällskap hade jag av syster Ami och Kalle Geisler som har lite närmare till Skärblacka än jag eftersom de bor i Norrköping.
Två premiärer? Ja, det var ju första gången på Lingon och dill, också.

Bild: Jörgen Auer
Efteråt var jag så nöjd att jag tog en långsam väg hem. Valde att glida norr om Roxen, förbi Grensholm och Stjärnorp i lugn och ro. Naturligtvis fick jag skåda hjortar också. Det får man ju "alltid" om man kör den vägen. Men det var tur att jag bara gled fram i makligt tempo. Efter en kurva stod plötsligt fem hjortar beredda att korsa vägen. Jag hann stanna, men då valde den lilla flocken att vända tillbaka in i skogen. 
Jag fortsatte i 50 ända fram till Berg och kryssade därifrån via Vreta klosters kyrka, Ledberg, Björkeberg och Västerlösa hem till Mantorp.


 

Inga kommentarer: