söndag 18 februari 2024

Sundling visade storform

Bild via TV6
Vilken helg det blev för Jonna Sundling i Minneapolis i Minnesota där 29-åringen vann dubbelt i längdskidåkningens världscup. Efter lördagens suveräna uppvisning och seger i sprint vann hon också söndagens 10 km och det i tämligen överlägsen stil. 15 sekunders marginal. Triumfen var också hennes första distansseger i världscupen där hon tidigare i karriären vet hur det känns att vinna i sprint. 

Bild via TV6
Att svensk damskidåkning är stark visste vi sedan tidigare och fick nu ytterligare bekräftat och stärkt. Frida Karlsson tog nämligen andraplatsen bakom Sundling och Linn Svahn slutade fyra och Maja Dahlkvist tia. På pallplats tre hamnade världscupens gladaste deltagare, amerikanskan och  världscupledaren Jessie Diggins som både grät och skrattade på samma gång när hon äntligen fick tävla på hemmaplan och välförtjänt hyllades av 20 000 entusiastiska åskådare.  

 B
Bild via TV6
I herrarnas tävling blev det en riktig skräll. Amerikanen Gus Schumacher bars fram av den talrika publiken och gjorde sitt livs lopp samt tog sin första världscupseger någonsin. Närmast efter honom blev det norskt på pallen genom Harald Östberg Amundsen och Pål Golberg.     

Bild via TV6
En sån glädje det blev efter Schumachers seger. Rörande även för en icke amerikan att skåda. Hela det amerikanska laget, med ledare, vallare, åkare, ja även damlaget kom för att kramas. Naturligtvis fanns även "Drottningen av Minneapolis, Jessie Diggins med i högen och skrattade och grät om vartannat. Hon var så lycklig över all support truppen fick av alla åskådare. Och vilken fin PR tävlingarna blev för längdskidåkning! 

Inga kommentarer: