onsdag 7 februari 2024

I väntan på action

Bild: Jörgen Auer
Efter allt snöande stod där två hästar, en stor och en liten och såg sig omkring så där som hästar gör. Liksom nyfiket och undrande, men också väntande. På vad, undrade jag men tänkte att det nog var på mat. Det brukar ju hästar göra. Tror jag. Ingen vet.

Bild: Jörgen Auer
Men så kom förklaringen. De väntade på att det här travekipaget skulle komma förbi ännu en gång, ännu ett varv på Uljebergs träningsbana. Men om det var hästen de tittade mest på eller kusken, eller lite häftig action med snö som sprutar, ja se det får vi aldrig veta.

Bild: Jörgen Auer
Snö ja, det kom en rejäl dos under natten till onsdagen och jag måste tillstå att jag blev rejält överraskad av mängden när jag borstade bilen. 20 centimeter var det nog. I alla fall på biltaket, på andra ställen kring huset var det mer. Och jag som hade en tid att passa i Motala.  

Bild: Jörgen Auer
Med 150 meter väg att skotta blev det för helt enkelt för mycket för mig och jag tvingades inse att det var bäst gå in och boka av en röntgentid. Det enda bra med det var att jag då kunde äta frukost.

Bild: Jörgen Auer
Snöandet fortsatte under förmiddagen, men bara i små mängder. På radion hörde jag om allt elände snömängderna orsakade i trafiken och var glad över att jag inte kom iväg.

Bild: Jörgen Auer
Lite sol såg jag allt senare under dagen, den onsdag som jag mestadels uppehöll mig vid datorn sökandes efter gamla släktled. Och jag fann förnamnet på den person jag eftersökte dan före, Karin hette hon, Karin Ericsdotter i Ledberg, min farmors farfars farmors mormor.

Bild via Svt
Sen eftermiddag ägnade jag åt skidskytte-VM och hoppades på svensk medalj. Väntade nästan en sådan i mixed-stafetten. Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Hanna Öberg och Elvira Öberg ordnade också en tredjeplats efter Frankrike och Norge i en spännande stafett med många omkastningar vad ställningen beträffar. Först ledde Tyskland, sen Norge, sen Frankrike. Sverige och Schweiz närmade sig, Italien sköt bort sig. På bilden är det sista sträckans Elvira Öberg som siktar rätt och som alltså åkte in på bronsplats, sekunden före Schweiz.

Inga kommentarer: