lördag 24 februari 2024

Finskt, östgötskt och mello

Bild via Svt
Så är Vasaloppsveckan igång och den inleddes med finsk seger när Kati Roivas vann Tjejvasan för Emelie Fleten och Mia Lundgren.

Bild via Svt
I Göteborg Horse show blev det östgöskt i topp i inverkanstävlingen Sverigeponnyn genom Mantorpsyttarnas Tuva Svensson från Vadstena på hästen Sandy.
Inverkan? Vad är det? Jo, förutom att försöka rida utan hinderrivning så tittar en jury på hur ryttaren sitter, håller händerna, och vilken inverkan ryttaren har på hästen - samspelet. Hela framförandet. Tuva red inte bara felfritt utan fick också högst poäng för sin inverkan. Grattis! 

Bild: Jörgen Auer
Lördagen var riktigt skön och det är klart att det vore dumt att bara sitta och glo på tv. Så visst var jag ute och vädrade morgonluft. Våren är snart här.

Bild via Svt
Fast visst blev det mer tv. Inte minst Mellots fjärde deltävling där storfavoriten Danny Saucedo lätt tog sig vidare till svenska finalen. Inte så konstigt, då jag tror att hans låt Happy that you found me är en potentiell vinnare av hela svenska tävlingen.

Bild via Svt
Till final gick också (eller ska vi säga låg?) Dotter som trots stora röstproblem i veckan klarade att sjunga sin låt It's not easy to write a love song. Bra gjort.
Jag avslutade med ännu ett avsnitt av brittiska krimserien Shetland. 

Inga kommentarer: