tisdag 14 april 2009

Golf, fotboll, får, hundar, barn

Bilder: Jörgen Auer
Vilken eftermiddag! Den började ute på Landeryds golfklubb där vi bland andra mötte Oliver Karlsson som var på väg ut på en runda. Mia Ekstrand i shopen berättade för övrigt att det hade varit härligt hysteriskt i påskhelgen. Som kalvar på grönbete, sa hon.
Vid Sturefors slott mötte Anna Bergkvist, fotopraktikant, den här slottsherren och sa att han var påfallande lik mig.
Malin Senneryd från Ljungsbro går på golfgymnasiet i Åtvidaberg och har för avsikt att (vill) göra sin bästa golfsäsong hittills. Hon är redan bra, men vill bli ännu bättre.
Det vill Mikael Kempe och Linus Eldåker också. I fotboll. De spelar i nya Åtvidabergs Östra IK som bildats av Falerums IF och Yxnerums IF. Tränaren mellan dem heter Mats Gustavsson och bilden tog Anna Bergkvist. Jag tog bilden på alla fyra (nej, inte stående på knä).
Det är slutspelat och sluttränat på Yxnevallen. Hädanefter ska det nya laget träna inne i Åtvidaberg, på Kanonvallen, och spela de flesta matcherna på Kopparvallens A-plan. Det blir grejer det för Micke och Linus och alla de andra.
Mats Gustavsson gick en av de sista svängarna runt planen och Anna Bergkvist steg försiktigt in i bild, hon också.
När vi åkte mot Björsäter var det plötsligt liv och rörelse i en hage i Kvarntorp. Barn och får och hundar och glass i en salig röra. Nej, inte röra, för Anders Rask på gården hade ordning på fåren. Eller på sin hund Scilla som höll ordning på fåren. Barnen kom från Björsäters scoutkår och den som läser Correns onsdagstidning kan se en mycket bättre bild på barnen.

1 kommentar:

Anonym sa...

maste kolla:)