måndag 25 maj 2009

Breathtaking

Bild: Jörgen Auer
Dagen har varit helt fantastisk. Tillsammans med fotografen Mikael Svensson gjorde jag jobb till sommarbilagan. Vi vandrade på östgötaleden och knöt ihop Kinda med Ydre. Leden går förbi den underbara dubbelgården i Smedstorp.
Bild: Jörgen Auer
Gräset var nyklippt kring det gamla boningshuset från slutet av 1700-talet. Överraskande nog var det tydligen katten som kört klipparen.
Bild: Jörgen Auer
Boningshuset är som sagt från slutet av 1700-talet, undre delen vill säga. I början av 1800-talet lät man bygga på en våning till. Nuvarande brukaren heter Görgen Carlsson. Mer om honom och gården kommer i sommarbilagan som ges ut gemensamt av Corren och NT i början av juni.
Bild: Jörgen Auer
Vad ska man säga om utsikten från Vassviksberget mot Sommen, och Norra Vi med Ribbingshof, då? Tja, man kan ju alltid försöka med hänförande. Eller breathtaking: andantagande.
Vi åkte från Corren strax efter 08:00 och hade knutit ihop Kinda med Ydre från Falla i Tidersrums socken till Vassviksberget i Norra Vi, ungefär 1,5 mil, sju timmar senare. Fast då hade vi förstås fikat tre gånger och varit i Smedstorp en timme. Samt småvilat fem gånger. Och gått lite fel en halvtimme.

1 kommentar:

Unknown sa...

Jag kan bara hålla med dig, utsikten är hänförande.