fredag 29 maj 2009

Vad har de för sig där inne?

Bilder: Jörgen Auer
Ibland undrar man, vad har de för sig där inne på hästtävlingen? Jag öppnade tältfönstret vid fredagens besök på Norrköping International Horse Show i Åby och tittade efter.
Bild: Jörgen Auer
Jag såg någon som körde traktor så att tävlingsbanan blir fin.
Bild: Jörgen Auer
Och någon fotograferar. I det här fallet 14-åriga Linnea Eldh som är mycket skicklig hästfotograf, men som verkar sitta konstigt. Eller har hon brutit högra benet?
Bild: Jörgen Auer
Några värmer upp före start och det är ett under att de inte krockar för stundtals är de dubbelt så många som på bilden, som samtidigt är inne och rider runt, tvärvänder, diagonalar, och hälsar på varandra.
Bild: Jörgen Auer
Det här är en av mina favoritryttare: Siri Swärd från Frackstad utanför Vikingstad. Jag tror att det är Camelita hon sitter på. Rätta mig om jag har fel.
Bild: Jörgen Auer
Med bestämdhet vet jag dock att det här är Gert Hermansson från Åkebo Hingststation i Västra Harg. Han är på alla tävlingar (och själv gammal god fälttävlansryttare) samt återförsäljare av Boj transportvagn.
Bild: Jörgen Auer
16-årige Tom Krog från Stora Eke i Brokind är i storform. Han red felfritt i torsdags och han red felfritt även på fredagen med Equus Roxette och var 14:e snabbast. Bra i så starkt motstånd. Om jag inte har helt fel så betyder placeringen att Tom är i final i Lilla Rundan.
Bild: Jörgen Auer
Men, är inte det här traktorföraren? Jo, Jonas Rinné heter han och kommer från Sundsmåla gård utanför Linköping. Han tävlingsrider också och gör det bra. På fredagen var han felfri två gånger om med sin bästa häst Labelle och tog sig till final i Stora Rundan.









Inga kommentarer: