lördag 13 februari 2010

Fin hopptävling i Gottlösa

Bild: Jörgen Auer
Det har varit hopptävlingar i Mantorp. Eller närmare bestämt i Gottlösa, på familjen Liljas förnämliga anläggning. Mantorpsryttarna arrangerade och bäst av alla var klubbens fälttävlansstjärna Katrin Norling som vann dubbelt. Hon vann 1,40 med Klas af Tollstad (bilden) och 1,30 med Flowerhills Extravagance.
Bild: Jörgen Auer
På det välbyggda fiket var det varmt och gött till skillnad mot ridbanan där det drog kallt.
Bild: Jörgen Auer
Jaha, hur var det nu det skulle va? Mariette Norling såg ut som om hinderpusslet inte stämde riktigt.
Bild: Jörgen Auer
Sekretariatet såg ut som en tavla, men figurerna rörde på sig och hade fullt upp.
Bild: Jörgen Auer
Jag har sett Elin Lundberg cykla med häst, och nu har jag sett henne springa med häst. undrar när jag ska få se henne rida? Jo, det såg jag faktiskt, och just på vackre Arvid här, men ekipaget hade inte sin bästa dag.
Bild: Jörgen Auer
Nej, nej, nej, Jeppe. Du har fel skor på dig! Visst hade han det, Jeppe Zanderholm som kom frysandes med en häst, Gisella tror jag, eller så är det Jacob. Dottern Amilia skulle rida.
Bild: Jörgen Auer
Fort red Mjölbyryttaren Hugo Wihlmark på Spunk. Men tyvärr inte så bra att ekipaget blev placerat. Men nia bäst är inte dåligt, det heller.
Bild: Jörgen Auer
Hanna Sörlin från Vikbolandet styrde sin Munsboro Island rätt mellan och över hindren och blev tvåa i kategori C, bara slagen med sju hundradelar av Matilda Petersson från Jump Club som hör hemma utanför Enköping.
Bild: Jörgen Auer
Familjen Liljas ridanläggning imponerar. Mest med tanke på att den är privatägd, och väldigt snyggt byggd. Fiffiga förvaringslösningar på långsidorna underlättar funktionärsarbetet vid tävlingar. Närheten till det gamla ridhuset och utebanor, liksom goda parkeringsutrymmen, ger stora möjligheter för att arrangera tävling. Som i dag när bland andra Mantorpsryttarnas Erika Markör och Armstrong (närmast) stod och väntade på start medan Föreningen Hoppryttarnas Jessica Ignell och Örnfjäder tog sig runt banan.
Själv gick jag fram och tillbaka. I blåst och snö från Mantorp till Gottlösa. Jag kanske skulle ha passat på att fråga Nina Lilja om jag inte kunde ha fått låna en häst, nu när hon ändå var framme och snackade häst med mig. Men det var mest dressyr hon ville prata.

2 kommentarer:

Sissi sa...

Jätte bra inlägg från tävlingen! Kul att du fångat tävlingen så bra! Särskilt Mariette bilden hon är "drivfjädern" så tävlingen blev så bra och blev av!
Sissi

Auer sa...

Hej, Sissi.
Trevlig tävling, med väldigt trevligt bemötande, och jag återkommer gärna fler gånger.
Jörgen