fredag 5 februari 2010

Här är hela Cnorren

Dagens krönika av mig i Corren blev inte riktigt som den var tänkt. Därför lägger jag ut den även i bloggen - nu i hela versionen. Det saknades några rader, slutet, i Corren. Här kommer den rätta versionen:

Skotta, sa Nordahl

Vilket är den bästa träning du varit på, frågade en besökare i går när det var öppet hus på Corren under eftermiddagen. Bästa träning? Hm, Låt se nu. Det är inte så lätt att säga så där pang på när man tränat på olika sätt i hundra år. Eller hundra, så många är det förstås inte, men de är närmare hundra än noll.

Bästa träning? Jag kom att tänka på den gamle fotbollsspelaren Gunnar Nordahl som jag faktiskt tränat för ett par gånger. Det är den mest kände person jag tränat med och för. Och det var till och med i gamla anrika IFK Norrköping. Jag var inte a-lagsspelare, men vi juniorer fick träna med a-laget ibland. Men bra träning? Nej. En gång kastade han in stora medicinbollar som vi skulle spela fotboll med. Skotta, ropade han.

Det gick förstås inte. Inte heller var det bra medicin. Tvärtom. Jag stukade båda fötterna.

Nej, bästa träningen har jag fått på nutida, moderna gym. På World Class, Nautilus, Fitness, Campushallen, Friskis & Svettis, och de andra i gymmen i Linköping, Motala, Mjölby, Mantorp. Där har jag trivts. Och det är när jag trivs som bäst jag anser att träningen är som bäst.

Ja men, löpningen då? Jag har ju sprungit i hela mitt liv. I alla fall en gång om året. Två, kanske. Sommartid finns det veckor när jag sprungit mer än jag badat. Jag badade mer i svett än i sjön. Jo, löpning är bra träning om man bara är lite tålmodig. Då håller man sig i form.

Fast nu kom jag på en riktigt bra träning till. En jag sysslat med i flera veckor nu. Snöskottning. Jädrar så svettig man blir. Och när man duschat, ja då har det kommit så mycket snö att man måste ut igen och skotta. Och så in och duscha – ut och skotta, in– ut.

Av detta är inte svårt att lista ut vad jag ska göra nu.

Rätt. Skotta.

Inga kommentarer: