söndag 5 september 2010

Mer från Landeryd Masters

Bild: Jörgen Auer
Landeryd Masters, en deltävling i Nordea tour, - hål 16, ute på banan: hemmahoppet Lotta Wahlin.


Bild: Jörgen Auer

Ganska många åskådare följde Lottas spel och led med henne när hon missade. För det gjorde hon. På tolfte hålet puttade hon till och med i vattnet och var långt från glad.

Bild: Jörgen Auer

Efter det var återstoden mer transportsträcka. Hon brydde sig inte så mycket, och hade gott om tid att känna efter hur hon hade det i axlar och rygg (och drömde sig kanske bort till Neftekhimik där särbon Daniel Fernholm bor och spelar hockey).

Bild: Jörgen Auer

I täten spelade Kaisa Ruuttila stort spel och stod i särklass även om hon gick i bunkern på sista. Men det hade hon råd med eftersom hon ledde så stort. Fotografen till höger är Peter Jigerström.

Bild: Jörgen Auer
Efteråt kunde Lotta Wahlin ändå glädjas över Ruuttilas spel, de båda har samme tränare i ålänningen Niklas Rajamäki, och de båda samtalade med Lottas mamma Gun som hittade en hel del kantareller under spelets gång.

Bild: Jörgen Auer
Det här är Jennifer Davidsson som fick ta emot pris av Peter Lindh även om hon inte slutade i toppen av tävlingen. Däremot gjorde hon en hole-in-one på hål 3 tredje dagen. 153 meter. Snyggt. Hon hör annars hemma i Jönköping där hon snart flyttar ihop med sin Martin på Torpa.

Bild: Jörgen Auer

Och Kaisa Ruuttila tackade publik, arrangörer, och motspelare efter sin seger. 26-åringen från Tampere (född 14 oktober 1983 i Turku) sa sig ha varit nervös före tävlingen men tyckte sedan att det var jättekul att spela på Landeryd. Hon tackade även sin finska kompis Sohvi Härkönen från Imatra för dennas ressällskap under de tre veckor de befinner sig i Sverige.

Och sen, efter tävlingen avslöjade Lotta Wahlin att hon skulle till IKEA och efter det skulle hon med mamma Gun ut i skogen och plocka kantareller. Hur det gick står på hennes blogg där en viss Jörgen är nämnd (undrar vem det kan vara?).

En annan östgötska som var med var Motalas Anna Tybring. Hon slutade på delad femteplats, nio slag efter Ruuttila, men två före Wahlin på niondeplatsen.

- Det här är en helt annan nivå än Europatouren och det är lättare att göra sig gällande här, menade Tybring som numera kan spela avslappnat och bara för att det är roligt.

Övrigt? Tja, Landerydspron och prisutdelaren Peter Lindh sa: du nämner väl mig i texten?

Visst, sa jag.

Inga kommentarer: