lördag 28 maj 2011

Dagens NIHS i Åby - och gamla bilder

Bild: Jörgen Auer
Bild: Jörgen Auer
Är det en tillfällighet? Den övre bilden på Helena Lundbäck tog jag för två år sen på Norrköpings horse show i Åby. I fredags var jag där igen, det var inte hon för hon tävlar utomlands. Men i Åby var hennes sambo, italienaren Roberto Cristofoletti. Och banne mig såg inte himlen likadan ut som för 2009? Jo. Och det var ju just därför som jag tog bilden på Roberto.
Hur gick det i Åby i dag då? Det var final i Lilla Rundan med den 15-åriga hopptalangen Hedda Wallin från Mjölby i startlistan eftersom hon vann andra kvalet.
30 ekipage gick till final och unga Hedda på Anqi lyckades ta den sista placeringen - åttondeplatsen - men hade ett nedslag och fick inte vara med i omhoppningen eftersom det var sju felfria ekipage före henne. Nathalie Adelborg/Willi von Wilczek, från Jump Club vann före Jenny Knutsson Eklund/Piavera, Bromma, och Niklas Jonsson/Pilgrim, Örebro. Benjamin Goertz/Marcoolio från Ekenryttarna tog sjätteplatsen och blev därmed bäste östgötaryttare i Lilla Rundan.
Jonas Rinné från Linköpings FK vann en 1,40-hoppning med La Belle, före just Nathalie Adelborg/Corleone. I en internationell dressyr (FEI Grand Prix) vann Einar Kristoffersson/Montesse från Willands RF. Norska ekipaget Jonas Elvebakk/Cartier var tvåa och Karoline Lundberg/Replay, Kungsbacka, trea.

Inga kommentarer: