söndag 29 maj 2011

Elitloppet är en fest

Bild: Jörgen Auer

Elitloppet är en fest. En fest för ögat i form av vackra hästar, och massor av färger med tanke på klädsel hos kuskar och åskådare. Det är också fest för somliga som väljer att supa i stället för att titta på tävlingarna. Men mest bestående för en förstagångsbesökare som jag är glädjen över hela dagen, V5 som V75, här tydligt visad av Björn Goop (med Jacques). Vad Goop skrattar åt? Faktiskt åt Martin Knold från Linköping som ropar något lustigt.
Bild: Jörgen Auer
Här är bussen som Mantorpstränaren Ralf Karlstedt trivdes så bra på.
- Jag trodde aldrig att det skulle vara så roligt åka buss, sa han.
Bild: Jörgen Auer
Och det här är ett par som visade upp sig innan söndagens lopp började. Två giganter inom svensk travsport, Stig H Johansson och Järvsöfaxen.

Bild: Jörgen Auer

Så här tråkigt började dagen. Dock blev den bättre.

Bild: Jörgen Auer

Ralf Karlstedt sa i intervju efteråt, när han och Prince Tagg inte gick till final att han saknade rygg att gå på. Men här är i alla fall en rygg för ekipaget.


Bild: Jörgen Auer

Detalj från gäststall 3, bås 33.

Bild: Jörgen Auer

Och så här såg det ut när andra försökets hästar kom in på upploppet. Karlstedt och Prince Tagg är fyra i bild. Blev oplacerat.

Bild: Jörgen Auer

Och Prince Tagg sökte tröts efteråt hos skötaren, Ralfs sambo, Maura Jovanovic som sa att det här var Taggens favoritposition. Men oj, så tungt hans huvud blev, sa hon.

Vad? Vem som vann Elitloppet? Jo, tyskägda Brioni, körd av Jägersrotränaren Joakim Lövgren som var på vippen att missa finalen efter att ha blivit femma i första försöksheatet, men tagit sig vidare sedan Define The World diskats för trängning. Lövgren menade också att han hade flyt i finalen.

- Alla kör allt de kan och det är så lätt att ta fel beslut. Men 200 kvar kom chansen och Brioni är väldigt duktig att utnyttja de chanser han får. Han gjorde jobbet åt mig.

Festen är slut för den här gången. Ralf Karlstedt och Prince Tagg får ta nya tag. Kanske kommer de igen nästa år. Kanske jag också.

Inga kommentarer: