lördag 7 maj 2011

Några timmar i Vadstena

Bild: Jörgen Auer
Var i Vadstena i dag. Den östgötska flaggan vajade lätt i Vätternvinden när jag var i Vadstena i dag för att besöka slottet.
Bild: Jörgen Auer
Bakom den här dörren var jag en och en halv timme.
Bild: Jörgen Auer
På Landsarkivet var jag eftersom man där skänkte bort böcker, dubletter och annat man inte längre hade plats för.
Bild: Jörgen Auer
Men eftersom arkivet hade öppet även på fredagen och släktforskare och andra redan norpat det göttaste, kunde jag ägna mig åt en titt genom fönstren i stället.
Bild: Jörgen Auer
Tänk, så fint man har haft det i århundraden i Vadstena och då är det inte bara slottet, dess invånare och gäster jag tänker på.
Bild: Jörgen Auer
Nej, jag tänker på alla som bor i Vadstenatrakten och har denna underbara natur och stad inpå knutarna. Man skulle kanske flytta dit? Det tål att tänkas på i alla fall. Dessutom åt jag väldigt god mat på restaurang Vadstena Valven och hade en trevlig pratstund på Antikvariat Lohm - jag var ju tvungen att komma hem med några böcker till min östgötska samling. Hittade Diktens Norrköping för 70 kronor och Inger Ragnarssons diktsamling Då och nu (Minnen funderingar) för 30 kronor. Och för resten så hittade jag några gratisböcker ändå på Landsarkivet - Läsning för Lanhushållare i Östergöthland, utgiven 1833,Östergötlands Läns Hushållnings-Sällskaps handlingar, utgifne 1867, Östergötlands Läns Hushållningssällskaps handlingar 1915, samt den något udda "Farbror Mellin" och hans täppa i Linköping, utgiven 1944.

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Det lät som en spännande dag!

Tomas Junglander sa...

Jag missade också Landsarkivet första dagen men jag hittade vad jag sökte på lördagsmorgonen.
Dessutom hittade jag till min stora förvåning ett stort antal nummer av veckotidningen Nordiskt Idrottslif från 1917-1918.
Den 18 maj 1917 refereras matchen i Svenska Serien mellan Djurgården och IFK Norrköping.Skribenten poängterar hur svårt Djurgården brukar ha mot IFK. Således, allt går igen!

Tomas Junglander sa...

Sedan får vi inte glömma att Ljuset från Ljusne, Torbjörn Jonsson fyllde 75 år den 6 maj


http://ostergotland.svenskfotboll.se/arkiv/2011/05/torbjorn-jonsson-75-ar-den-6-maj/