måndag 26 september 2011

Första dan på jobbet

Bild: Jörgen Auer
Oj, så fint det blev när Linn Fäldt och Claes Ullbrandt fick till uppgift att rensa kring Svartån vid Smedsholmen i centrala Mjölby. Jag såg dem utanför min nya arbetsplats. Jo. Det är sant. Från och med i dag varvar jag jobb i Linköping med jobb i Mjölby. Ena veckan Stadsliv i Linköping och veckan därpå stadsliv i Mjölby (och lantliv i trakterna däromkring). Sporten då? Nej, det har jag bytt bort - men behåller Ryktbart. Hur det blir med krönikan Cnorren är lite osäkert.

Bild: Jörgen Auer
Fast allt det där brydde sig inte Linn och Claes om. De kämpade och slet och sa att de hade det ganska roligt. Det är ju inte varje dag som de jobbar från båt (och det syntes, oss emellan). Men jobbet skötte de perfekt och båten blev snart full. Men nog var det oroväckande mycket vatten i båten, Linn?

Bild: Jörgen Auer
Allt som händer är inte roligt. Det kan vara otäckt, också. Som dagens svåra olycka på motorvägen utanför Mjölby där sedan en bil kört åt fel håll! Läs corren.se för att få reda på mer om olyckan.

Bild: Jörgen Auer

Sen hann jag med en sväng till Boxholm också och träffade de här trevliga damerna som satt och sydde/stickade. Det blir ett reportage av det i tidningen om någon dag.

Mer: jo, vi var och åt god lunch på Café Gusto.

Inga kommentarer: