fredag 21 december 2018

Skänninge väldigt snabbt

 Bild: Jörgen Auer
Såg Skänninge i dag. Fast bara lite av stan, ska sägas. Och väldigt snabbt. Inte så att jag åkte fort, men var där så kort stund. Egentligen, så här i minnestider, såg jag nog bara torget, Stadshotellet (se bilden ovan) och övrig bebyggelse nära torget. Å andra sidan har jag ju sett Skänninge många gånger förr och bland annat beundrat de gamla husen vid Järntorgsgatan. Skänninge är för övrigt en av Sveriges äldsta städer och omnämnt redan på 1100-talet.

 Bild: Jörgen Auer
Min fru var inte med nu men jag såg en och annan fru i alla fall. Tegelförsedda Vår fru, till exempel, så stolt och grann i stadens mitt.
Vårfrukyrkan har fått sitt namn efter jungfru Maria och uppfördes i slutet av 1200-talet. Eller som det står på svenskakyrkan.se: eller omkring år 1300. 
Mer? Nej, jag åkte hem. Det började ändå skymma. 
På hemvägen lämnade jag in lotto på Gulf i Mantorp. Drog även till med en hundrakronors Harry Boy på lördagens V75. Det avgörs på hemmabana i morgon. Hemmabana för vem? kan undras och svaret lyder: för mig, V75 avgörs på Mantorptravet, banan som har passerat 50 år och vars premiärtävling ägde rum söndag 27 juni 1965. Den gången kom 10 000 besökare. Så många kommer inte i morgon, men skulle vara välkomna. 
Vad jag gör i morgon? Tränar, städar, slår in paket, bloggar, facebookar, fotar kanske, promenerar, och kanske är jag en av 3000? som besöker Mantorptravet.  

Inga kommentarer: