torsdag 28 november 2019

Från Padborg till Linköping

Bild: Jörgen Auer
Last på gång! Mitt inne i Linköping kommer en lastbil åkande, på väg att svänga vänster från Malmslättsvägen ner mot Östgötagatan. Euro Leasing står det på den och hemkommen googlar jag förstås för att få reda på mer om bilen som jag tänker skriva om i serien Trailers på svenska vägar.
Jag hamnar på flera olika bolag, Euro Leasing A/S med säte i Padborg i Danmark, Euro Leasing GmbH med säte i Sittensen, Niedersachsen, Tyskland samt Man Rental och till och med VW Financial Services.
Lite hjälp har jag förstås av bilden här ovan. Långt bak på bilen står det ju leasing.dk på sidan. Danmark, således.
Att det handlar om transporter begriper man ju, och hemsidan berättar om att starten skedde 1997 och att företaget har 9000 enheter (men det måste väl ändå gälla hela Europa och inte bara Danmark?) och att man sedan 2014 är en del av VW Financial Services och kallar sig störst i Europa på finansieringslösningar till bilindustrin. Vidare sägs man allt som allt vara 12 000 medarbetare samt finnas i 50 länder. 
Röran vid letandet efter omsättningssiffror gör att jag är högst osäker och avstår därför att skriva nåt som jag kanske bara rör till.

Inga kommentarer: