torsdag 14 november 2019

HNT spelar inte handboll

Bild: Jörgen Auer
Skånskt besök på Klämmestorp IP i Mantorp. Ja, men den här bilden från i somras handlar inte om handboll i division I, utan om byggandet av nya hallen Mantorp Arena. Det var nämligen därför som bilen från HNT Schakt  & Transport i Ängelholm var på besök. Något som passade mig och min serie om Trailers på svenska vägar.
HNT Schakt & Transport är ett familjeföretag som grundades redan 1938 av Hasse Nilsson, vilket framgår av hemsidan hnt.se. Det är barnbarn till honom som leder HNT i dag. Hemsidan berättar även att företaget fram till dags dato har vuxit rejält och främst satsar på transporter inom tre olika inriktningar: livsmedel och handel, jordbruk samt anläggning och miljö och det var för det sistnämnda ändamålet som HNT var i Mantorp. Företaget har även maskintjänster och hyr ut växelflak och containers.
Huvudkontoret finns i Ängelholm, där man också har verkstad och tvättanläggning för alla de 218 fordon som HNT förfogar över. Sistnämnda notering hittas på sajten allabolag.se där man också kan få reda på att HNT under 2018 står noterat för 129 anställda och en omsättning på 451, 9 miljoner kronor. Bland de olika bolagen i HNT finns MHT Transport som enbart kör bageriförnödenheter.

Inga kommentarer: