söndag 3 november 2019

Thomsen har nåt att äta

Bild: Jörgen Auer

I serien Trailers på svenska vägar presenterar jag i dag tyska företaget Thomsen & Marnet Logistics GmbH som ingår i betydligt större Thomsen Gruppe. Thomsen & Marnet hör hemma i Castrop-Rauxel, en stad alldeles väster om Dortmund i Nordrhein-Westfalen. Därifrån är dock inte bilden ovan, utan från E4 i Sverige någonstans mellan Stockholm och Norrköping.
Thomsen & Marnet transporterar livsmedel, har 10 anställda och omsatte 1,65 miljoner dollar 2017, enligt D&B Hoover, www.hoover som brukar ha reda på sig.
Det större bolaget, Thomsen Gruppe började sin verksamhet redan 1965 i Jens Thomsen Spedition och utför i dag transporter, främst livsmedel, i Tyskland, Polen, Nederländerna och Sverige. Det är också i dessa länder som företaget har inalles 11 lager och kontor. I Sverige i Ljungbyhed. Men huvudkontoret hör hemma i lilla byn Gudendorf i Schleswig-Holstein där Jens Thomsen även startade företaget 1965. Det går bra för Thomsen Gruppe som på sin hemsida thomsentransporte.de berättar att man har 615 medarbetare, varav 60 i Gudendorf, har över 380 olika fordon och omsätter 75 miljoner Euro. 

Inga kommentarer: