tisdag 26 maj 2020

Vilken fin dag!

Bild: Jörgen Auer
Tänk att Roxen kan vara så vacker. Men så har det ju också varit en väldigt vacker dag, denna tisdag. Vacker och bra för fotografering. Jag vet inte om jag har sett Roxen så här blå tidigare, och hela bilden andas sommar, tycker jag som tog bilden vid Stjärnorps slott. Rätt ut, bara.

Bild: Jörgen Auer
Men det här är hemma hos mig. Närmast Stjärnöga, som får mig att tänka på IFK Norrköping. Vitt och blått och IFK har ju en stjärna på bröstet, ja, du förstår. Stjärnöga-stjärna. Rolig blomma, för resten. När solen inte skiner drar den ihop sig. Ungefär som vi människor, vill säga. Kura skymning, har man ju hört talas om.

Bild: Jörgen Auer
Ännu mera stjärnöga. Här även en som skiftar i rosa. Fin! Och ja, jag har planterat blommorna nu, ville inte att det bara skulle vara grönt i trädgården. Det behövs fler färger. Det piggar upp i dessa annars dystra corona-tider. Varför skriver jag så lite om corona, kanske du undrar. Svaret är att det skrivs så mycket om det ändå och jag kan inte göra det bättre än de som redan skriver om det. Men jag har märkt ett ökat intresse för min blogg, sedan coronan gjorde sitt intåg och främst är det läsare i USA och Hongkong som har ökat. Varför? Jag gissar att det är personer som undrar vad svenska bloggare skriver om viruset. Eller så kan det ju förstås vara att de just vill läsa nåt annat än virus och elände. Personer som vill läsa om den svenska naturen och se bilder från vårt vackra land. 

Bild: Jörgen Auer
Som den här. Inte särskilt vacker bild, kanske. Men väl fångat. Det var när jag tog vägen norr om Roxen hem från ett Norrköpingsbesök som ett helt tjog dovhjortar kom springande på rad över vägen och vi fick stå stilla och vänta en stund. Tur att jag körde så sakta. Paraden varade tillräckligt länge för att jag skulle hinna få upp mobilen. 

 
Bild: Jörgen Auer
Jag avslutar dagens lilla bildskörd med ytterligare en Roxenbild från Stjärnorp. På andra sidan sjön anas Linköping. Dit skulle jag inte. Inte i dag. En annan dag. En annan, fin dag, hoppas jag. Det är så mycket skönare och trevligare när vädret är på bra humör.

Inga kommentarer: