torsdag 24 februari 2022

Vestenmix nu i Sverige

Bild: Jörgen Auer

Ser man på, här på en parkering vid Circle K i Mantorp står en bil från det estniska byggföretaget Vestenmix och liksom bara väntar på att få bli nästa gäst i min serie Transport på svenska vägar. 
Hemsidan vestenmix.ee berättar det mesta om vad man vill veta om företaget som grundades 2007 och som har sin främsta verksamhet i Estland, men även byggt hus i Frankrike, Portugal, Lettland, Litauen och nu uppenbarligen även i Sverige.
Huvudsakliga verksamhet är montering av limmat trä och CLT (korslimmat trä), förkortningen betyder Cross laminated timber, vilket främst används till bärande delar i stommar till flervåningshus, industrilokaler, skolor, daghem, specialobjekt och småhus.
Vestenmix hör hemma i sydöstra Estland, närmare bestämt i den lilla byn Reola, nio kilometer söder om universitetsstaden Tartu.
Enligt inforegister.ee hade Vestenmix 12 anställda i slutet av 2021 och omsatte 265 220 euro. Visste du förresten att Circle K är kanadensiskt? Ja, så är det. Det är ett varumärke för bensinstationer och närbutiker som drivs av kanadensiska Alimentation Couche-Tard.

Inga kommentarer: